Duurzaamheid
opnieuw uitgevonden

Duurzame vaatwastechnologie - uit liefde voor het milieu

Als een verantwoordelijk bedrijf, promoot Winterhalter het sparen van hulpbronnen en duurzame vaatwasoplossingen. Met innovatieve technologie beperken we het gebruik van water, stroom en reinigingsmiddel tot een minimum. Zo sparen we het milieu en beperken we de gebruikskosten van onze klanten.

irt – Intelligent Resource Technology (intelligente technologie voor hulpbronnen)

Het verbruik van hulpbronnen kan permanent worden gereduceerd met de beste wasresultaten met het irt-concept van Winterhalter. U gebruikt minder stroom, water, reinigings- en naglansmiddel en spaart het milieu bij iedere wascyclus.

Bespaar stroom met warmteterugwinning

Efficiënte warmteterugwinsystemen zorgen voor de energiebesparing in de Energy-versies van de vaatwasmachines van Winterhalter. De Energy-functie gebruikt de energie van de warme afvoer om het koude innamewater te verwarmen. Daarnaast zorgen extra afvoerwater-warmtewisselaars en warmtepompen die op bepaalde series beschikbaar zijn, ook voor energiebesparing.

Permanente reductie van het waterverbruik

De vier factoren verantwoordelijk voor een perfect wasresultaat (temperatuur, tijd, chemicaliën, waskracht) zijn bij Winterhalter nauwkeurig afgestemd op het vaatwerk dat gewassen moet worden, kenmerkende verontreiniging en individuele condities. Vaatwasmachine, watervoorbereiding, reinigings- en naglansmiddel en de waskorf zijn optimaal gemoduleerd zodat het waterverbruik zo laag mogelijk kan worden gehouden.

Efficiënte spoel- en filtersystemen in alle machines beperken het waterverbruik en zorgen dat het spoelwater optimaal wordt hergebruikt.

Minimaal verbruik van reinigings- en naglansmiddel.

Dankzij nauwkeurig gekalibreerde componenten (machine, waterbehandeling, chemicaliën, wasrekken), kunnen reinigings- en naglansmiddel optimaal in de kleinst mogelijke hoeveelheden worden gedoseerd. Dit betekent dat we een bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu bij iedere wascyclus.

Bij de ontwikkeling van onze reinigingsmiddelen en hygiënische naglansproducten, hebben we sterk de nadruk gelegd op milieuvriendelijkheid en hebben we speciale bio-reinigingsmiddelen in het programma die het afvalwater pH-neutraal houden.

Meer informatie/Contact

Velden met een * zijn verplicht!

Ik wil graag meer informatie ontvangen over:
het volgende machinetype:
het volgende onderwerp: