Winterhalter wint de SMART Label Award 2015 – de PT ClimatePlus overtuigt de jury van HOST 2015


In de aanloop naar de toonaangevende internationale vakbeurs "HOST" in Milaan heeft Winterhalter, de specialist in commerciële vaatwas-oplossingen, heeft de "Smart Label Award" voor de PT ClimatePlus gewonnen.

Van een totaal van 146 aanvragen, werden 63 winnaars met zeer innovatieve producten geselecteerd. De "Smart Label Award" wordt toegekend aan producten die zich onderscheiden van de menigte voor hun toekomstgerichte functies en zet nieuwe trends in de industrie. Winterhalter streed mee voor de toekenning van de PT ClimatePlus; de eerste doorschuifvaatwasmachine ter wereld met een geïntegreerde warmtepomp. De jury was zeer onder de indruk dat Winterhalter een vaatwasser heeft ontworpen die de ruimte niet verder verwarmd. Integendeel: het koelt de ruimte af. De geïntegreerde warmtepomp van de PT ClimatePlus fungeert als een airconditioning systeem dat koele, droge lucht brengt in de ruimte. Er ontsnapt geen hete stoom bij het openen van de kap. Deze aangename bijwerking is slechts een onderdeel van veel meer: ​​een geheel nieuw wasconcept. De PT ClimatePlus maakt gebruik van de bestaande warmte om het water in de tank en spoelwater te verwarmen. Hiervoor wordt de warme lucht uit de machine en de lucht in de keuken gebruikt.


Op een kamertemperatuur van 25 graden Celsius geeft de ClimatePlus afvoerlucht, die is ontvochtigd en afgekoeld tot ongeveer 18 graden Celcius, terug in de ruimte.

Met 53 procent besparingen op energie in vergelijking met een standaard vaatwasser, stelt de PT ClimatePlus ook normen als het gaat om de operationele kosten.

Managing Director Ralph Winterhalter is overtuigd: "De award onderstreept onze leidende rol als markt- en technologieleider eens en bekrachtigt al onze ontwikkelingen in de energie- en waterbesparende technologieën."