Sir Kwinten in Lennik, thuishaven van de Sommelier van het Jaar!


Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten in Lennik is verkozen tot sommelier van het jaar. Voor de zesde maal organiseerde de firma MEYHUI, specialist voor de gedekte tafel, samen met FOODPRINT1415, jaarboek van de gastronomie in woord en beeld, en WINTERHALTER, marktleider voor professionele vaatwasmachines, de verkiezing van de “SOMMELIER OF THE YEAR”.

De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. We spreken dus niet over een wedstrijd maar wel over een verkiezing.

Het is al de derde belangrijke sommelier-prijs die Yanick Dehandschutter uit Lennik in de wacht sleept. In 2012 werd hij door de gastronomisch club Prosper Montagné al verkozen tot eerste sommelier van België. Vorig jaar won hij de wedstrijd ‘Beste sommelier van België’ van de Belgische Sommeliersgilde. En nu werd hij dus tijdens de lifestylebeurs ‘Sfeer in Flanders Expo’ verkozen tot ‘Sommelier of the Year 2015’. Eerst werd er door het publiek via een internetvoting een provinciale winnaar aangeduid. Uit deze groep selecteerde een groep culinaire specialisten vervolgens een eindwinnaar.

 

http://sommelieroftheyear.be/