FCSI kroont Winterhalter tot Fabrikant van het Jaar 2015


Winterhalter wint de prestigieuze FCSI (Foodservice Consultants Society International) award als “Fabrikant van het jaar 2015”. Deze Award werd uitgereikt op de FCSI EAME (Europe, Africa, Middle East) conferentie in Madrid en is 2 jaar geldig.

De jury loofde de energie efficiënte PT Serie doorschuifvaatwasmachines van Winterhalter, waaronder ook het laatste model, de PT ClimatePlus. Dit systeem vermindert niet alleen de energieconsumptie met 53% maar fungeert tevens als een airconditioning systeem dat keukens afkoelt wanneer de omgevingstemperatuur boven de 25° Celsius stijgt.

De FCSI is wereldwijd de grootste organisatie uit de voedingsindustrie. De Award omhelst zowel het product als het bedrijf zelf. Dit wil zeggen dat de PT ClimatePlus niet alleen het ‘Product van het jaar’ is, maar Winterhalter ook de ‘Fabrikant van het jaar’!

“Zeggen dat we absoluut in de wolken zijn, is een understatement”, zegt Wim Van Assche, algemeen directeur van Winterhalter België. “De FCSI is wereldwijd het meest professionele en deskundige orgaan in de voedingsindustrie. Dat net zij ons belonen met deze onderscheiding is dan ook een enorme eer”!

Ralph Winterhalter, CEO van de Winterhalter Group, is overtuigd: “Het onderstreept onze prestatie om de PT serie te lanceren en bevestigd al onze inspanningen in energie- en waterbesparende technologieën.” De jury van de FCSI waren vooral onder de indruk doordat de Winterhalter PT serie de eerste doorschuifvaatwasmachine op de markt is die een energiebesparende warmtewisselaar technologie op elk model standaard aanbiedt. De ClimatePlus versie omvat een volledig nieuwe warmtepomp, die niet enkel warmte van in de machine recycleert maar tevens de warme lucht uit de keuken aanzuigt en gebruikt om het koude toevoerwater mee op te warmen.